Spela hårdrock i stereon

Har du ingen större lust med att spela hårdrock eller heavy metal i ett band, du kanske inte har tid eller ork till detta, går det förstås alldeles utmärkt att njuta av den fantastiska musik som finns att lyssna till utan att själv behöva lyfta många fingrar. Att bara sätta sig ned i favoritsoffan eller fåtöljen och botanisera bland din privata samling duger gott och ibland är detta det enda som behövs för att koppla av. Vad ska du då välja att lyssna på?

Eftersom CD-skivorna är på väg ut blir det alltmer så att allt ersätts med MP3 och liknande filformat. Helt klart medger detta en helt annan flexibilitet, eftersom dessa filer kan flyttas runt på olika medier och enheter. Något som gjorts enklare i samband med detta är också möjligheten till att blanda låtar och göra egna spellistor. Här har du med andra ord chansen att fixa den ultimata spellistan med heavy metal-låtar – din egen lista, med DINA favoriter. Det finns ju som bekant en hel massa att välja bland och det gäller här att hitta den perfekta mixen.

Tänk på att verkligen blanda väl; det blir antagligen tröttsamt i längden med speed metal som inte bryts av med något annat. Se till att få med klassikerna; blanda gärna låtar med Deep Purple, Metallica, lite mjukare metal som Bonfire och Bon Jovi, Slayer, Rainbow – ja, du fattar säkert. Smart är också att slänga in en och annan ballad emellanåt, för att ge dina öron en välförtjänt paus. Kanske föredrar du att spela dina låtar på riktigt hög volym och bor du i villa är detta fritt fram, förstås. Skulle du däremot bo i lägenhet kanske du ska använda rejäla hörlurar om du vill “dra på” lite. Självklart ska heavy metal kunna spelas högt – det är ju så den är skapad trots allt!