Metallica – ett av de största banden

Ett av de största banden inom heavy metal är Metallica som trots att de bildades för över 30 år sedan fortfarande turnerar runt hela världen. Bandet fick sitt stora genombrott på 90-talet med låtar som ”Nothing else matters” och ”Sad But True”.

Metallica är ett band med en ganska nedtonad klädstil jämför med många andra grupper inom heavy metal som klär sig mer extremt och har iögonfallande frisyrer och make up. Oavsett vilken stil du själv väljer att ha finns det enkla knep att framhäva eller förändra ditt utseende. Med en ögonbrynsfärg från Maybelline tattoo brow kan du forma dina ögonbryn på det sätt som du vill och välja olika nyanser beroende på vilket sammanhang du befinner dig i. Genom att kombinera snygga ögonbryn med en bra mascara och snygg ögonskugga får du den rätta heavy metal looken.

Ständigt aktuella

Metallica har varit i Sverige flera gånger och spelat på både Ullevi och Globen. Senaste gången de var i Sverige skänkte de 300 000 kr till Stadsmissionen i Göteborg och de har även skänkt pengar till hjälpinsatserna vid de stora bränderna i Kalifornien 2018. Ett av Metallicas mest kända album är ”Master of Puppets” från 1986 med låtar som bland annat ”Battery”. Bandmedlemmarna i Metallica har varierat under åren och idag består bandet av sångaren James Hetfield, trummisen Lars Ulrich, gitarristen Kirk Hammet och basisten Robert Trujillo. Trummisen Lars kommer ursprungligen från Danmark och hör till en av bandets frontfigurer tack vare sin öppna framtoning och pratsamma stil.

Trots att Metallica spelat över hela världen sedan 80-talet ger de sig ständigt ut på nya turnéer. Den senaste turnén är tyvärr pausad för tillfället eftersom den ställdes in under hösten 2019 på grund av sångaren James Hetfields missbruksproblem. De fans som hade köpt biljetter fick dem återbetalda och bandet har lovat att fortsätta turnén när James är tillbaka från sin behandling. Metallica anses inte bara vara ett kommersiellt band som gillas av fansen utan har även mottagit prestigefyllda priser med motiveringen att deras musik är unik och har en hög musikalisk nivå. Metallica tilldelades bland annat Polarpriset 2018 med motiveringen att deras musik tagit rockmusiken till platser den inte tidigare varit och att deras musik innehåller känslor som påminner om Wagner och Tjajkovskij.

Har du aldrig lyssnat på heavy metal tidigare men är nyfiken på musikstilen är Metallica det perfekta bandet att börja med. Särskilt deras självbetitlade svarta album är melodiöst och lättillgängligt men även låtarna från ”Master of Puppets” och ”…And Justice for All” brukar uppskattas av de flesta lyssnare. Att gå och se Metallica live är också en härlig upplevelse så se till att hålla ögonen öppna om de släpper biljetter till nya konserter.