Spela egen heavy metal? Javisst!

Känner du dig hyfsat musikalisk och brukar då och då spela luftgitarr framför spegeln? Ta då steget fullt ut; lär dig att spela ett instrument och börja rocka! Det är förvisso ganska få människor som börjar lära sig ett nytt instrument längre upp i åldrarna; vanligen är det yngre människor som börjar traktera instrument när de är uppåt tonåren (många mycket tidigare) – men, vad spelar det för roll? Det är faktiskt aldrig försent att lära sig spela och kanske hittar du en helt ny fascinerande hobby på kuppen.

Det första att fundera på är förstås vad för instrument du ska välja. Helt klart är det så att ett trumset är ett val man får fundera lite extra på; dels ska du ha plats för det och dels kanske dina grannar inte uppskattar ditt trummande – beroende på hur du bor. Dock finns det elektroniska trumset där man med fördel kan spela med hörlurar. Gitarr och keyboard är de lite smidigare valen av instrument, helt enkelt eftersom de inte tar så mycket plats. Har du tänkt spela hårdrock är valet av gitarr förstås den elektriska varianten, så att du kan skaffa de gitarreffekter som behövs för att åstadkomma det där distade heavy metal soundet.

En keyboard är kanske inte det första man tänker på när det handlar om heavy metal, men faktum är att rätt använd kan den erbjuda många möjligheter även i denna musikstil. Keyboards kan användas till att lägga ”feta mattor” som det kallas på musikerspråk och de kan också användas till att spela häftiga solodueller mot gitarr.

Det man inte ska glömma bort som möjlighet här är sång; att bli en hårdrocksångare vore väl lite fräckt? Då räcker det med en mikrofon, dessutom.